Salades, een puntje om trots op te zijn!

Midden in onze winkel vinden we de saladebar, deze zelfbedieningskoeling bevat 12 verschillende schepsalades die elke dag vers worden gemaakt. Allemaal met een eigen identiteit, welke vind jij het lekkerst? 5 verschillende soorten vers fruit in de pik en mix. Voorverpakte basic salades als een aardappelsalade, vegetarische huzarensalade, de ei toast salade, rundvlees basis en de couscoussalade.

Hard fruit, wist je dat er meer dan 7000 verschillende appelsoorten bestaan?

7000 hebben we er niet, maar op ruim 15 soorten zijn we in ons winkeltje ook al heel trots! Van een zachte en zoete Royal gala tot een harde en zure Granny smit.

Groente, niet vergeten.

Naast alle bekende groente zoals sla, komkommer en wortel hebben we ook verschillende vergeten groente in ons assortiment.

Pastinaak, peterseliewortel, koolraap of schorseneer zijn maar het topje van de ijsberg als het gaat om vergeten groente in onze winkel. Elk seizoen heeft weer zijn eigen leuke groente om een twist aan je gerecht te geven.

En als je denkt wat kan ik met die bruine zanderige stengel doen, vraag het ons vooral wij weten er wel raad mee!

Zacht fruit, Hollands glorie.

Een paar weken per jaar hebben we het beste zacht fruit van Hollandse bodem in de winkel liggen. Kersen en pruimen. Rechtstreeks uit de Betuwe bij ons de schappen in.
Onze aardbeitjes komen van begin tot einde seizoen uit Oisterwijk. ’s ochtends geplukt, ’s middags in uw koelkast. Familie van de Ven zorgt voor een constante kwaliteit en alleen de Prestige aardbeitjes worden voor onze winkel geplukt.
Daarnaast proberen we in het seizoen altijd aan de beste: nectarines, perziken, abrikozen, wilde perziken, druiven, kiwi’s, mango’s en meloenen te komen!

Noten en zuidvruchten, een breed begrip.

Breed kun je het wel noemen, ons assortiment noten en zuidvruchten! Gebrand, ongebrand, gezouten, ongezouten, compleet rauw of gerookt. Naast de gewone noten hebben we ook verschillende mixen met rijstcrackers en onze hardlopers in een verwarmde wok.
Gedroogd en verder onbehandeld fruit zoals pruimen, abrikozen, vijgen en dadels zijn een echte trekker geworden. Maar ook voor de zoetekauw hebben we meer dan 20 verschillende chocolade noten en lekkernijen.

Champignons, wie had verwacht dat er bij zoveel huishoudens schimmel in de koelkast zou staan?

De witste champignons, kastanje, shii-take, oesterzwammen en portabello’s. Dat is ons vaste assortiment paddestoelen. In de herfst vullen we dit aan met cantharellen en pied du mouton, maar tijdens de feestdagen hebben wij ook de meest bijzondere paddestoelen op voorraad. Gesneden of gewoon een bakje gemixt met van alles wat is bij ons geen enkel probleem.

Tomaten, aan de plant gerijpt?

Veelal kom je tomaten tegen die je nog wel even voor de raam in het zonnetje mag leggen. Daar worden de tomaten wel rood van, maar niet per se veel smaakvoller. Een tomaat komt pas goed op smaak als deze zo lang mogelijk aan de plant hangt en hier zijn zonlicht ontvangt. Daar kiezen wij onze tomaten dan ook speciaal op uit. Van losse kleine tomaatjes tot een flink trostomaten, we hebben het gelijk in huis.

Citrus, geen zuur gezicht.

Een echt lekkere mandarijn, wat heb je daar voor over? De zakjes mandarijnen en clementines we hebben ons er allemaal wel een keer schuldig aan gemaakt deze mee te nemen bij de lokale super. Eenmaal thuis blijven ze op de schaal liggen want eigenlijk zijn ze droog en smakeloos. Het vinden van een goede mandarijn in elke tijd van het jaar is een hele opgave. Dat kun je beter aan iemand anders overlaten! Samen met de meest sappige perssinaasappelen, makkelijk te pellen Mineolas en smaakvolle handsinaasappelen hebben we hier bijna een dagtaak aan om elke dag de best beschikbare citrusvruchten voor ons winkeltje te vinden. Maar dat loont, wetende dat onze mandarijntjes graag door de kids gegeten worden.

Maaltijden, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

5 Verschillende maaltijdsalades zijn standaard aanwezig in ons assortiment. Daarnaast hebben we wekelijks wisselende 1- persoonsmaaltijden. Uit onze eigen keuken, maar ook een gedeelte kant – en klaarmaaltijden vers bereid door een collega groenteman. Speciale dieet wensen, natrium arm of gewoon liever een kleinere portie? Bestel bij ons vooraf en al het denkbare is mogelijk.
Op vrijdagmiddag worden de bestelde maaltijden zelfs gratis thuisgebracht tussen 16:00 en 18:00. Als dat geen service is!

Aardappelen, daar boffen we maar mee!

Nederland is een zeer sterk land als het gaat om de aardappelen. Een vastkokende die je makkelijk kunt opbakken, een aardappel in de schil met rozemarijn uit de oven, een gladde puree of een Hollandse stamp. Elk gerecht heeft zo zijn eigen aardappel nodig en hier in Nederland hebben we het allemaal uit eigen land.